Afvoer verstopt stank?

Heeft u last van stankoverlast door een verstopte afvoer?

De oorzaak van stank is soms lastig te herleiden. Toch is het reeel dat deze uit een afvoer komt. Dit kan overal zijn, van de was- of vaatwasmachine, de afvoer van douche, bad of toilet of de gootsteen in de keuken. Van buitenaf kan uiteraard ook, de afvoer van de regenpijp of de riolering. Als meer mensen last van stank hebben, dan is het goed om de gemeente te raadplegen. Maar in of om het huis, dan is het beter om zelf contact met de ontstoppers op te nemen. Vooral in het toilet, riool en gootsteen kan de stank enorm zijn. Ook de regenpijp is, vooral na veel regen, een belangrijke oorzaak. Een ontluchtingspijp uit het dak kan hierbij van dienst zijn.

afvoer verstopt stank

De oorzaak van de stank achterhalen

De oorzaak van de stank is of een verstopping waar door het water niet of moeizaam wegloopt, of de beluchter die verstopt zit of om een andere reden zijn werk niet goed doet. Als de beluchter geen lucht laat weglopen, kan er een luchtbel ontstaan die tot verstopping en stank leidt. Maar het kan ook alleen stank geven.

Een andere oorzaak kan zijn als de sifon niet op de juiste manier geplaatst is of omgedraaid. Dan blaast de beluchter de lucht door de afvoer, terwijl dit juist in de tegengestelde richting moet zijn. Indien er sprake is van een luchtbel of niet voldoende afvoer van de lucht, kan dit uiteraard ook een borrel geluid maken, zodat de oorzaak meteen duidelijk is.

Het professioneel verhelpen van de stankoverlast

Ons professionele en ervaren team staat dag en nacht klaar om de oorzaak te ontdekken en te verhelpen. Wat het ook is, wij zorgen ervoor. Beluchters, ontluchters, wij hebben alles op voorraad, net als de sifons. Wij installeren direct en u bent meteen van alle ongemakken verlost. Neemt u gerust contact met ons op.

Bel: 06-28791793