Afvoer verstopt lekkage?

Een verstopte afvoer kan een lekkage tot gevolg hebben

Een verstopte afvoer is al een probleem op zichzelf, maar als lekkage het gevolg is, wordt het uitermate lastig en kan de schade enorm zijn. Daarom is op tijd ingrijpen van groot belang.

afvoer verstopt lekkage

Allereerst stellen wij de oorzaak van de verstopping vast

Waar zit de verstopping en waarmee is het verstopt, dit zijn de eerste belangrijke vragen. Als er al sprake is van lekkage, dan kan dit door de verstopping zelf zijn, of weer een gevolg van een overstroming. Ook als de beluchter niet goed werkt, bijvoorbeeld omgekeerd, dan blaast deze de lucht de verkeerde kant uit, waardoor het water ook een verkeerde kant uitgaat.
Een sifon die verstopt zit kan uiteindelijk gemakkelijk gaan lekken.

Vaak ontstaat de meeste wateroverlast bij hevige neerslag

Om eens groot te beginnen, met een regenpijp die (gedeeltelijk) verstopt zit en er is een flinke hoeveelheid neerslag gevallen. Dan kan er lekkage komen van boven, indien de dakgoot vol zit etc. maar ook van beneden, via de kelder of kruipruimte (een heel ondiepe kelder).

Kleine lekkages ontstaan veelal in de keuken of badkamer

Indien de afvoer van de vaatwasser niet doorloopt, kan deze, samen met de gootsteen zelfs, ook lekkage geven. Zeker in een woon- of open keuken geeft dit schade. Het toilet kan ook overlopen als deze ernstig verstopt zit, dit geldt ook voor de douche en het bad. Of vanwege de druk in de leiding die verstopt zit, kan er van daaruit lekkage ontstaan.

Wacht niet te lang en onderneem direct actie

Wij van de beste ontstoppers komen onmiddellijk in actie als dit aan de orde is. Wij proberen de lekkage z.s.m. te traceren en te stoppen, dat is uiteraard nummer een. Met onze professionele apparatuur is het vinden van de oorzaak en de oplossing geen enkel probleem. Daarom komen we ook dag en nacht in actie, om zo veel schade en leed te voorkomen.

Bel of mail wanneer u een afspraak met ons wilt maken. Het onderstaande telefoonnummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor contact.

Bel: 06-28791793