Afvoer verstopt kokend water?

In sommige gevallen is het mogelijk de afvoer te ontstoppen met kokend water

Een verstopte afvoer, daar kan iedereen over meepraten. Er zijn vele adviezen en theorieën over de oplossing, in alle opzichten. Daarom zetten wij deze mogelijkheden voor u op een rijtje, waaronder die van kokend water!

afvoer verstopt kokend water

Wees geduldig wanneer u de afvoer probeert te ontstoppen

Verhelpen vraagt geduld. Een afvoer is niet zomaar verstopt, maar het is ook niet zomaar verholpen.

De gootsteen in de keuken of de afwasmachine zijn gevoelig voor verstopping door etensresten, vaatwastabletten, afwasmiddel en vet. In de badkamer zijn douche/bad verstopt door haren, zeep, shampoo etc. Het toilet kan verstopt zijn door elementen die er niet in thuishoren, of een grote overvloed. Echter, er kan ook een groter probleem achter zitten, namelijk een verstopt riool.

Kijken waardoor de verstopping veroorzaakt wordt

Daarom bekijken wij elke verstopping zorgvuldig met een kamer die werkelijk overal komt, ook in alle zwanenhalzen, ook in het riool. Bij bepaalde verstoppingen door bepaalde materialen kan kokend water daadwerkelijk helpen, maar nogmaals, ontdek goed wat het probleem is en waar het zich bevindt.

Milieuvriendelijk ontstoppen met kokend water

Kokend water kan helpen bij reiniging en bij een lichte verstopping. Ook als het gaat om etensresten en andere zaken die wellicht oplosbaar zijn, kan kokend water helpen, dus ook bij teveel zeep of zelfs als de verstopping veroorzaakt wordt door vet. Echt kokend water, niet net van de kook af maar volop aan het borrelen, anders heeft het nog weinig zin. Regelrecht uit de ketel of waterkoker in de desbetreffende afvoer. Met een flinke kracht kan het euvel ook nog weg worden gespoeld, uit de zwanenhals, doe daarom daarna de kraan helemaal open!

Mocht het kokende water niet direct weglopen vanwege de verstopping, laat het een half uur staan, giet nog meer kokend water erop. Loopt het helemaal niet weg? Dan moeten er andere maatregelen worden genomen.

Indien het u niet lukt om de afvoer te ontstoppen staat ons team voor u klaar

Wij staan dag en nacht voor u klaar en elke klus klaren wij veilig en vlug. Ook als kokend water niet werkt! De afvoerleiding wordt weer brandschoon met onze krachtige ontstoppingsmachines. Voor 24/7 contact belt u het onderstaande telefoonnummer.

Bel: 06-28791793