Afvoer verstopt kalk

Een afvoerleiding kan verstopt zijn geraakt door kalk

Uw afvoer is verstopt, raakt beschadigd, veroorzaakt lekkage en/of overstromingen. Indien u zich afvraagt wat de oorzaak kan zijn, inderdaad vele, kalk kan er een van zijn. Bij het gebruik van hard water is het risico groter. Maar kalk kan ook op een andere manier een domino effect hebben, omdat het vuil meer blijft hangen en jawel, dan komen er nog grotere ophopingen.

afvoer verstopt kalk

Verstoppingsproblemen nemen toe

Kalk zit in water, maar er is uiteraard verschil als het gaat om de hardheid ervan. Kalk geeft aanslag op de leidingen, maar dit kan verergeren, zeker in zwanenhalzen, ofwel sifon. Als er dan nog meer vuil blijft kleven, moet er absoluut worden ingegrepen. Kalk is hard, dit lost niet zomaar ook, ook niet met behulp van een zuignap. Chemische middelen, als deze al werken, maken ook de leidingen zelf kapot.

Kalkontharders hebben maar een tijdelijk effect

De kalkontharders werken in combinatie met water wel, maar niet voor lang. Bovendien moet een oplossing permanent zijn, anders bent u nog verder van huis. Met behulp van de camera kunnen wij overal door de gehele leiding kijken hoe het is gesteld met de kalk- en vuilophopingen en tevens hoe de leiding er zelf aan toe is. Ook kunnen we meten hoe de concentratie van kalk in het water is.

Professionele kalkreiniging

Kalk reinigen kan inderdaad met behulp van ontharders, maar de sifons moeten echt worden schoongemaakt, zeker als er zaken zijn blijven hangen, dan moet het verwijderd worden. Een andere oplossing is het werken met magneten. Hoe dan ook, wij zorgen voor een permanente oplossing die in alle opzichten passend is. Op elke oplossing heeft u garantie, een degelijke oplossing van een degelijk bedrijf. Ontdek wat er allemaal mogelijk is!

Wij helpen u 24/7 bij het ontstoppen van de afvoerleiding

Voor direct contact belt u het onderstaande telefoonnummer. Uiteraard is het ook mogelijk om ons een bericht te sturen via het contactformulier.

Bel: 06-28791793