Afvoer verstopt gips?

Een verstopte afvoer door gips vereist een professionele aanpak

Er kunnen allerlei zaken zijn waardoor uw afvoer verstopt is, ook als het gaat om een grote en algemene verstopping. Wellicht denkt u aan allerlei alledaagse zaken zoals vet, zeepresten, zand, teveel toiletpapier, bladeren, cement en zo zijn er nog meer te noemen. Uiteraard moet het natuurlijk niet door de wastafel, gootsteen en toilet, maar de praktijk is anders.

Echter, als gips de of een van de oorzaken is, moet er vakkundig worden ingegrepen. Gips wordt in combinatie met water heel hard en bovendien verzwaart het. Het kan gemakkelijk in de sifon (zwanenhals) zinken en zo andere zaken aantrekken en groter worden. Dan wordt het lastig om het zelf op te lossen.

afvoer verstopt gips

Oorzaken van een gipsverstopping

Gips is overal. Zeker als het gaat om nieuwbouw, een verbouwing, een vervanging van bepaalde dingen zoals buizen, stenen etc. wordt er vaak gips gebruikt. Ook voor professionele doeleinden , zoals in tandtechnische laboratorium, op scholen om mee te knutselen, zo kan het gips gemakkelijk in de afvoer komen.

Pas op met het gebruik van gipsoplossers

Het is een verschil met andere zaken, die je door kunt spoelen met een hoge drukspuit, middelen die het opkunnen lossen. Er zijn echter wel gipsoplossers, maar die mogen absoluut niet (te) agressief zijn, anders worden de leidingen ook opgelost!

Aanpak van de verstopping

Eventueel met heet water, hopelijk wordt het gips dan weer vloeibaar, met geschikte en tegelijkertijd milde oplossingsmiddelen. Indien er echt sprake is van hardnekkigheid, dan moet het deel waarin het gips zich bevindt vervangen worden.

Mogen wij u van dienst zijn om de gipsverstopping te verhelpen?

Voorkomen is beter dan genezen, voorkom daarom verstoppingen met gips, hiervoor zijn wel middelen. Laat u snel en vakkundig adviseren.
Bel het onderstaande telefoonnummer voor direct contact.

Bel: 06-28791793