Afvoer verstopt door lucht?

De afvoerleiding kan verstopt raken door lucht

Weer iets anders. De afvoer is verstopt, niet door materie, maar door lucht. Wellicht vraagt u zich af hoe dit kan. Wij leggen het graag voor u uit. In elke leiding bevindt zich een beluchter die als het goed is en als deze niet verstopt is, de stank naar de uitgang zuigt in plaats van in uw huis. Maar dit proces kan anders worden. Het be- of ontluchtingssysteem kan inderdaad een oorzaak zijn. Indien dit zo is, hoort u geborrel en/of is er stank. Het punt is dan vaak dat de beluchter of niet goed werkt, het klepje niet sluit, of dat deze verstopt is. Een ander punt is dat er geen beluchter is of niet goed is bevestigd, zodat het water en de lucht beiden de verkeerde kant uitgaan. Indien deze inderdaad verkeerd is geplaatst, kan er lucht uitkomen terwijl het regent. En jawel, dit veroorzaakt verstopping.

afvoer verstopt door lucht

Andere oorzaken van de afvoerverstopping

Hebben buren hetzelfde probleem? De hoogte van de riool aansluiting is ook bepalend, indien deze te laag ligt, kan dit ook zorgen voor overstromingen, vanwege de luchttoevoer of het gebrek eraan.

Het inspecteren van de beluchter

De plaats waar deze is bevestigd is mede bepalend. Wellicht is dit niet op de juiste, of op een moeilijk bereikbare plek. Dit gaan wij uiteraard als eerste zorgvuldig na. We (her)plaatsen een (nieuwe) beluchter op de juiste plek en op de juiste wijze. Of we repareren de reeds bestaande of vervangen een ander onderdeel.

Wij zorgen voor een juiste doorstroming van lucht en water

Om te zorgen dat zowel de lucht als het water in de leidingen de juiste kant opgaan, denken wij met uw specifieke situatie mee. Door te repareren, ontstoppen, vervangen en herplaatsen is er niets meer aan de hand. Wij houden van efficient repareren, met een ruime garantie. Ook de kosten zijn overzichtelijk en duidelijk. U kunt zeven dagen per week en beroep doen op onze service. Neem contact met ons op via het onderstaande telefoonnummer.

Bel: 06-28791793