Afvoer verstopt Amsterdam?

Is uw afvoer verstopt in Amsterdam?

Een verstopte afvoer komt helaas bij iedereen wel eens een keer voor. Hiermee te maken krijgt in Amsterdam kan gebruikmaken van deze pagina om meer te weten te komen over het ontstaan van afvoerverstoppingen en hoe deze verstoppingen verholpen kunnen worden.

U treft op deze pagina algemene informatie aan over het ontstoppen van afvoerleidingen en ook heeft u de mogelijkheid om met ons in contact te komen in Amsterdam wanneer u de afvoerleiding door een professionele riooldienst wilt laten ontstoppen.

afvoer verstopt amsterdam

Wilt u direct contact opnemen met een rioolexpert?

Dan kunt u bellen naar het onderstaande telefoonnummer voor het maken van een afspraak. Zowel particulieren als bedrijven kunnen 24 uur per dag en zeven dagen per week een beroep op ons doen om de afvoerleiding zo snel mogelijk verstoppingsvrij te maken. Onze dienstverlening is actief in heel Nederland en kan meestal al binnen 2:00 uur bij u op locatie zijn in Amsterdam. Het is mogelijk ons per telefoon te bereiken en via het contactformulier dat u vindt op deze website.

Een korte uitleg hoe u kunt navigeren op deze pagina

Deze uitgebreide pagina streeft ernaar zoveel mogelijk informatie te vertellen omtrent het ontstaan van afvoerverstoppingen, de gevolgen en de mogelijkheden om de afvoerleiding ontstoppen. Tevens dat deze pagina in het teken u meer vertellen over onze riooldienst in Amsterdam.

Hieronder treft u het menu aan waarmee u kunt navigeren. Alle titels onder het kopje algemene informatie over afvoer verstoppingen kunt u raadplegen als u meer wilt weten over verstoppingen. Iedere titel is klikbaar en brengt u direct naar het juiste niveau op deze pagina zodat u meer informatie kunt lezen over dit onderwerp.

De oorzaak

 • Toilet
 • Keuken
 • Badkamer

De gevolgen

 • Voor uw afvoerleiding
 • Voor wat betreft het gebruik van de afvoer
 • Wateroverlast
 • Rioolvliegjes
 • Stankoverlast

Mogelijke oplossingen

 • Nadat u de verstopping heeft geconstateerd
 • De oorzaak van de verstopping wegnemen
 • De voordelen wanneer u op tijd een rioolexpert inschakelt in Amsterdam
 • Een aantal tips waarmee u afvoer verstoppingen kunt voorkomen
 • Regelmatig onderhoud van uw afvoerleiding
 • Zelf proberen de afvoerverstopping te verhelpen

Wat onze rioolservice voor u kan betekenen in Amsterdam

De oorzaak

Een toiletafvoer die verstopt is geraakt

De toiletafvoer wordt gebruikt voor het wegspoelen van ontlasting en papierresten. In de meeste gevallen raakte afvoer hierdoor zelden verstopt. Echter kan het voorkomen, bijvoorbeeld door opgehoopt toiletpapier, dat er een verstopping optreedt. Dit verstoppingen zouden minder snel voorkomen wanneer u gebruikmaakt van toiletpapier met minder lagen de papierresten te kunnen dan makkelijker door de afvoer worden weggespoeld.

Wij maken vaak mee dat toilet verstoppingen worden veroorzaakt door zaken die niet in de toiletafvoer thuishoren, zoals: toiletblokjes, maandverband en tampons en overige objecten. Het is essentieel dat in iedere situatie de oorzaak van de verstopping nauwkeurig wordt achterhaald alvorens er tot de oplossing wordt overgegaan. U hoeft niet eens zelf degene te zijn die de verstopping heeft veroorzaakt in uw toilet. Mogelijk bevonden zich al een aantal objecten in de leiding of heeft uw visite niet goed opgelet bij het doorspoelen.

Uw keukenafvoer zit verstopt

de keukenafvoer krijgt het vaak zwaar te verduren. Allerlei afvalresten worden in de afvoerleiding meegespoeld, waarvan vet de grootste boosdoener is. Dit vet gaat zich ophopen aan de binnenkant van de leiding en zorgt ervoor dat uw leiding steeds minder goed bruikbaar is. Uiteindelijk bent u zelfs helemaal niet meer in staat gebruik te kunnen maken van deze afvoerleiding.

Een afvoerverstopping in de badkamer

In de badkamer bevinden zich over het algemeen meerdere afvoerleidingen. Een wastafel en douche zijn zaken die bij de meeste mensen in huis aanwezig zijn, maar ook kan er een bad geïnstalleerd zijn. Dit soort verstoppingen worden veelal veroorzaakt door haren en objecten (zoals haar speldjes etc.) die in de afvoerleiding terecht zijn gekomen. Kalkaanslag is ook een mogelijkheid waar rekening mee gehouden moet worden.

De gevolgen van een afvoerverstopping

Voor uw afvoerleiding

in het geval van een verstopping is de afvoerleiding niet in staat om het water correct af te voeren. Door de druk wordt overtollig water uit de leiding geperst, wat een overstroming tot gevolg heeft. De afvoerleiding is in de meeste gevallen onmisbaar in het dagelijks leven. Bij bedrijven is het zelfs essentieel om het bedrijf correct te laten functioneren. In alle gevallen leidt dit tot een noodsituatie die vraagt om een adequate oplossing van een gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf in Amsterdam.

Voor wat betreft het gebruik van de afvoer

De afvoer is bij verstoppingsproblemen onbruikbaar geworden. Particulieren en bedrijven die te maken krijgen met een afvoerverstopping willen graag zo snel mogelijk geholpen worden zodat zij dezelfde dag weer gebruik kunnen maken van de onmisbare afvoer. De afvoerleiding speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven. Wij zijn ons er meestal niet van bewust hoe belangrijk de afvoerleiding eigenlijk is. Pas wanneer de problemen ontstaan worden wij geconfronteerd met de werkelijkheid zonder bruikbare afvoer. Het huis voelt een stuk ongemakkelijker wanneer de afvoerleiding niet werkt.

Wateroverlast

Verstoppingsproblemen in de afvoerleiding gaan vaak gepaard met water problemen in de nabije omgeving van de leiding. Het water verspreidt zich heel snel op allerlei plekken waar u er niet op zit te wachten. Lekkages en overstromingen zorgen voor enorme schade en hinder bij die er mee te maken krijgt. Afhankelijk van de situatie dan de schade soms oplopen tot duizenden euro’s. Het is dan ook uiterst belangrijk dat u in deze situatie snel mogelijk een expert inschakelt die de situatie voor u onder controle kan krijgen. U dient voorzien te worden van deskundig advies omtrent het achterhalen van de oorzaak en het bedenken van een duurzame oplossing.

Rioolvliegjes

Wanneer de afvoerleiding al enige tijd water lekt, als gevolg van een breuk een verstopping, kan dit een uitstekende basis vormen voor het leven van rioolvliegjes. Het afvalwater is rijk aan voedingsstoffen voor de larven van rioolvliegjes en de warmte in omgeving van de leiding zelf, zorgt ervoor dat de rioolvliegjes zich razendsnel ontwikkelen. De overlast die u zult ervaren bestaat uit gezondheidsrisico’s en hinder van de vliegjes zelf. U wilt er niet aan denken dat dit soort vliegjes zich op uw eten gaan bevinden.

Stankoverlast

Het water in de afvoerleiding is smerig. Dat hoeven wij u zeker niet uit te leggen, daarom is het van belang dat bij verstoppingsproblemen in Amsterdam een expert wordt ingeschakeld hiervoor kan zorgen dat u in zo kort mogelijke tijd wordt verholpen van deze stankoverlast. Het duurt enige tijd voordat de stank helemaal weggetrokken zal zijn. Indien u visite verwacht of klanten (in het geval van horeca etc.) adviseren wij u direct contact op te nemen zodra u het probleem heeft vastgesteld.

Mogelijke oplossingen

Nadat u de verstopping heeft geconstateerd

U zou in deze situatie twee dingen kunnen doen. De eerste mogelijkheid zou zijn om zelf te proberen de afvoerleiding te ontstoppen. Verderop op deze pagina leest een aantal tips die u kunt toepassen alvorens u een expert inschakelt.

De tweede mogelijkheid is uiteraard het inschakelen van een gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf in Amsterdam die u zo snel mogelijk van dienst te zijn bij het verhelpen van al uw afvoer problemen.

In beide gevallen adviseren wij u om eerst de watertoevoer af te sluiten voordat u verder gaat. Voorkomen is ook in deze situatie beter dan genezen. Ook wanneer u denkt dat het water controle is, sluit dan toch de leiding maar af aangezien het wel eens wil voorkomen dat het water toch weer hoger komt te staan in de leiding en tot wateroverlast leidt.

De oorzaak van verstopping wegnemen

heeft u zelf een idee waardoor de verstopping veroorzaakt is? Dan kan het geen kwaad om de leiding eerst zelf de inspecteren op eventuele blokkades die u zelf kunt weghalen uit de afvoerleiding. U begrijpt de toiletblokjes dat zich in het begin van de afvoerleiding bevindt op zich wel door uzelf eruit vissen valt. De afvoerleiding doorspoelen met heet water en soda wil in een aantal situaties ook wel eens een uitkomt bieden.

Als een van onze service medewerkers ter plaatse zou zijn bij u dan zou hij als eerste op zoek gaan naar de oorzaak ervoor zorgen dat deze wordt verholpen voordat hij verder gaat met het verrichten van ontstoppingswerkzaamheden. We willen natuurlijk voorkomen dat het probleem terugkeert.

Met een rioolcamera kan de oorzaak van de verstopping zoveel mogelijk worden achterhaald en kan de beste methode worden toegepast om de oorzaak weg te nemen.

De voordelen wanneer u op tijd een rioolexpert inschakelt in Amsterdam.

 • U kan dezelfde dag weer probleemloos gebruik maken van de afvoerleiding.
 • gevolgschade blijft overzien.
 • U kunt weer verder tot de orde van de dag en hoeft zich niet zorgen te maken om thuis te blijven voor het laten verrichten van herstelwerkzaamheden.
 • De kosten voor het herstel blijven daardoor laag.

Een aantal tips waarmee u afvoer verstoppingen kunt voorkomen

wij geven u graag een aantal tips mee zodat u het risico om af verstoppingen in de toekomst zoveel mogelijk beperken.

Let goed op wat u doorspoelt:

Voorkom dat hij schadelijke objecten of stoffen door de afvoerleiding spoelt. De afvoerleiding is geen verlengstuk van uw vuilnisbak en dient dan ook niet als zodanig gebruikt te worden om een voorbeeld te noemen. In uw toilet zou u een kleine prullenbak kunnen neerzetten voor het deponeren van maandverband en tampons en andere zaken die niet in de afvoer thuishoren.

Vetresten in de afwas dient u zoveel mogelijk weg te scheppen en af te voeren in de prullenbak. Zo voorkomt u dat de afvoerleiding in de keuken onnodig wordt belast en na verloop van tijd weer dichtslibt.

Schroom niet om uw visite op de hoogte te brengen van de zaken die niet in de afvoer gedeponeerd mogen worden.

Regelmatig onderhoud van uw afvoerleiding

De meest ideale situatie zou zijn wanneer u eens in de zoveel tijd (bijvoorbeeld per kwartaal) een rioolspecialist laten langskomen om de afvoerleiding grondig te reinigen en te laten inspecteren op eventuele mankementen. Vooral voor diegenen waarbij de afvoerleiding te allen tijde onmisbaar is raden wij deze dienst aan. Wij begrijpen dat vanwege de kosten deze luxe niet iedereen is weggelegd. Toch melden wij u graag dat onze tarieven zeer betaalbaar zijn voor particulieren en bedrijven en dat u door periodiek onderhoud zelfs op de lange termijn kosten zult besparen.

Bel: 06-28791793